29. 01. 2020 - 12:07
 

Prilikom optimizacije stranice treba paziti na mnogo stvari i biti oprezan jer Google ne voli kada kršite pravila. Jedna od nedozvoljenih stvari je svakako i kopiranje i krađa tuđeg sadržaja koje Google ekspresno sankcionira “spuštanjem” stranice nekoliko mjesta, pa čak i stranica u poretku. Kako se to ne bi dogodilo, sav sadržaja na web stranici treba biti unikatan. Ukoliko imate poteškoća sa pisanjem sadržaja, ne brinite. Javite nam se i odradit ćemo kompletan internet marketing za vas.

Zašto je sadržaj web stranice bitan?

Sadržaj vaše web stranice je jako bitan i mora biti zanimljiv korisniku jer se u suprotnom događa tzv. “Pogo sticking”. Pogo sticking je naziv koji se koristi kada korisnik u kratkom vremenu posjeti nekoliko web stranica preko pretraživača.

Sami Pogo sticking ćemo objasniti preko primjera. Recimo da na Googleu pretražujete pojam “izrada web shopa” i kliknete na prvi link koji vam se ponudi. No, ispostavi se da niste zadovoljni i da niste pronašli ono što ste tražili. Vraćate se na rezultate pretraživanja i otvarate idući ponuđeni link. Vi ste u tom trenutku napravili “Pogo sticking”. 

Pogo sticking - zašto je bitan?

Kada napravite Pogo sticking, to je jasan znak upozorenja Googleu da rezultat koji se ponudio na prvom mjestu nakon pretraživanja nije učinio korisnika sretnim i da bi ga trebalo spustiti u poretku. Ukratko, Pogo sticking je vrlo bitan jer je to jasan znak da korisnik nije zadovoljan.

Kako vam se navedeni problem ne bi događao na vašoj web stranici, potrudite se da korisniku pružite sve potrebne informacije. Pixelio tim će vam u tome pomoći te će za vas izraditi web stranicu zanimljivog i korisnog sadržaja.

Photo by Benjamin Dada on Unsplash